dimarts, 31 de gener del 2012

Sortida Fotofilosofia

Per quart any consecutiu, l’alumnat de 4t d’ESO va elaborar les seves fotofilosofies, unes fotografies acompanyades d’una pregunta filosòfica, que van ser penjades al blog de filosofia i es van exposar a l’escola per fer-ne les votacions del 2 al 4 de novembre i que en sortissin escollides cinc per la Mostra de Fotofilosofia de l’Universitat de Barcelona. La novetat d’aquest any ha estat que l’exposició s’ha traslladat des de l’edifici de l’ESO fins a secretaria, ja que també han pogut votar l’alumnat de primària i els pares que han volgut participar-hi.

Finalment, per un empat a vots van ser sis les fotofilosofies escollides de l’escola, les preguntes de les quals eren: “Vici, moda o necessitat?”, “Tots tenim dues cares?”, “Per què fem coses que sabem que ens perjudiquen?”, “Acceptem les diferències?”, “Existeix el destí o som nosaltres qui decidim?” i “Què ens fa ser diferents?” de les alumnes: Nadia, Judit, Júlia, Anna, Kio i Ivette.
La Mostra va ser el dimecres 16 de novembre, un dia abans del Dia Internacional de la Filosofia, a les cinc de la tarda a la Sala Magna de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. La nostra escola va estar-hi representada per l’alumnat de quart acompanyats del Joan i la Lourdes, i amb la visita d'en Sergi, professor de primària ja que l’entrada era lliure per a tot aquell que hi estigués interessat.
Va començar amb una presentació sobre algunes fotofilosofies de diferents escoles, seguidament es van entregar els diplomes a aquells alumnes participants de la mostra, es va fer la lectura del manifest i va acabar amb una performance sobre les actituds positives i negatives representada per set estudiants de filosofia.
Al finalitzar l’acte, part de l’alumnat de 4t d’ESO que va assistir-hi, van tenir el privilegi d’entrevistar al professor Miguel Candel, un dels organitzadors d’aquesta mostra.